ایزوگام چست؟

ایزوگام چست؟


ایزوگام چیست؟

ایزوگام چیست؟ از چه موادی ساخته می شود؟ لایه های تشکیل دهنده ایزوگام چیست و برای چه مصارفی کاربرد دارد؟ در این مقاله، سعی داریم به تمامی سوالات شما در مورد ایزوگام پاسخ دهیم.

ایزوگام (Isogam) نوعی عایق رطوبتی پیش ساخته است که از قیر و الیاف مصنوعی، مانند پشم شیشه تشکیل شده و از نفوذ آب و رطوبت به سطوح زیرین خود جلوگیری می کند.

یکی از مشکلاتی که در بیشتر محیط ها مانند ساختمان وجود دارد، مشکل نفوذ نم و رطوبت است که اکثر اوقات خسارت های زیادی را به محیط مورد نظر وارد می کند؛ از دیرباز تاکنون راهکارهایی مانند عایق بندی با آسفالت، قیرگونی، استفاده از انواع عایق های رطوبتی، ایزوگام و غیره برای رفع این مشکل وجود دارد که البته در حال حاضر رایج ترین و باصرفه ترین آن ها، استفاده از ایزوگام است.

ایزوگام، یک نوع پوشش مقاوم پیش ساخته متشکل از لایه های چندگانه مانند قیر و الیاف مصنوعی است که برای عایق بندی سطوح مختلف نسبت به رطوبت و نم مورد استفاده قرار می گیرد. این نوع عایق با استفاده از گرما بر بستر بام و یا سطوح دیگر نصب می شود، و از نفوذ آب و رطوبت به محیط زیرین خود حفاظت می کند. ایزوگام با بافت مقاوم خود مانع تخریب سطوح مختلف از طریق بارش برف و باران و یا حتی تغییرات شرایط جوی می شود و با توجه به کارآیی و ماندگاری بیشتر آن، یکی از بهترین عایق های چند منظوره به شمار می رود.

عایق رطوبتی ایزوگام در اکثر زمینه های عایق بندی کاربرد دارد و به راحتی می توان در سطوح مختلف نصب کرد. این نوع عایق به دلیل مواد اولیه مقاومی که در بافت خود دارد، طول عمر بیشتری نسبت به بقیه عایق ها داشته و بدین جهت مناسب ترین و با صرفه ترین انتخاب می تواند باشد. هم چنین با شرایط های اقلیمی گوناگون سازگاری دارد و متناسب با آب و هوای مناطق مختلف ساخته می شوند.

شرکت سانال آذر تبریز، تولید کننده انواع عایق های رطوبتی با کیفیت از جمله ایزوگام می باشد. تمامی عایق های این مجتمع تولیدی با استفاده از مواد اولیه مرغوب و درجه یک تولید می شوند. هم چنین، اصول استاندارد تولید و ارتقاء کیفیت توسط دستگاه های مدرن تمام اتوماتیک رعایت شده و متخصصان این مجتمع از دانش به روز برای تولید محصولات جدید و با کیفیت بهره می گیرند. برای آشنایی با عایق های رطوبتی شرکت ما و کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه با کارشناسان ما تماس حاصل فرمایید.

ایزوگام چیست

 

پیشینه ایزوگام

برای آشنایی دقیق تر با ایزوگام، بایستی تاریخچه پیدایش آن را مورد بررسی قرار دهیم. همانطور که گفتیم، ایزوگام یک نوع عایق رطوبتی است که اصلی ترین مواد تشکیل دهنده آن، قیر می باشد. اصطلاح عایق رطوبتی گسترده تر بوده و ایزوگام جزئی از آن به حساب می آید. روش عایق بندی از همان سالیان گذشته وجود داشته و انسان برای جلوگیری از نفوذ رطوبت به محل زندگی خود، از روش های متفاوتی استفاده کرده است.

بر طبق گزارش های باستان شناسان که جزئیاتی از محل سکونت پیشینیان را بررسی کرده اند، ثابت شده است که آن ها از ترکیب قیر معدنی با خاک رس، برای عایق بندی محل زندگی خود و یا حتی به عنوان ملات استفاده می کرده اند. طی چهل سال گذشته، استفاده از قیرگونی و آسفالت برای عایق بندی ساختمان ها روشی مرسوم بود ولی به مرور زمان روش های سنتی جای خود را به عایق های قیری پیش ساخته یعنی ایزوگام ها دادند.

عایق رطوبتی پلیمری، اولین بار توسط کشور ایتالیا تولید شد، سپس در ایران این روش عایق بندی جدید، الگوبرداری و بومی سازی شد. در ساخت این نوع عایق رطوبتی از قیر تقویت شده با پلیمر و الیاف پلی استر و تیشو استفاده می کنند. 

امروزه نیز برای عایق بندی محیط های مختلف نسبت به رطوبت ناشی از برف و باران از ایزوگام استفاده می کنند. زیرا این نوع عایق رطوبتی نسبت به تغییرات آب و هوایی فصول مختلف سال مقاوم تر بوده و با توجه به قیر استفاده شده در آن، دوام و ماندگاری بیشتری دارد. هم چنین با بهره گیری از دانش تخصصی به روز در این زمینه، عایق های متنوعی تولید می شوند که با مناطق مختلف و شرایط آب و هوایی گوناگون، سازگاری دارند. 

 

ایزوگام از چه موادی تشکیل شده است؟

ایزوگام یک نوع پوشش ضدآب است که اصلی ترین کاربرد آن عایق بندی سطوح مختلف نسبت به نفوذ آب و رطوبت است. بنابراین، باید از موادی تشکیل شده باشد که خاصیت ضدآب داشته هم چنین از مقاومت بالایی برخوردار باشد. اصلی ترین مواد تشکیل دهنده ایزوگام، قیر می باشد که با مواد پلیمری دیگر تقویت شده (قیر پالایشگاهی) تا ماندگاری آن چندبرابر شود. هم چنین از لایه های تیشو نخ دار و پلی استر سوزنی برای تشکیل لایه های ایزوگام استفاده می کنند که این لایه ها به مواد قیری آغشته می شوند تا مقاومت و طول عمر ایزوگام را تامین کنند.

از دیگر مواد تشکیل دهنده ایزوگام می توان به فیلم پلی اتیلن و فویل آلومینیومی اشاره کرده که به عنوان لایه خارجی مورد استفاده قرار می گیرند. تمامی مشخصات عایق تولید شده از جمله نام، نوع، مشخصات فنی و غیره توسط برچسب روی لایه خارجی چسبانده می شوند.

برای تولید ایزوگام های فویل دار، از ورق آلومینیوم در خارجی ترین لایه استفاده می کنند که به عنوان منعکس کننده تابش مستقیم نور خورشید و محافظت از لایه های داخلی در برابر عوامل خارجی کاربرد دارد. علاوه بر آن، در ایزوگام های بدون فویل از فیلم پلی اتیلن در لایه خارجی استفاده می کنند.

ایزوگام ایزولاین

شرکت سانال آذر تبریز، مواد اولیه عایق های رطوبتی خود را از بهترین و باکیفیت ترین عرضه کننده های قیر و الیاف پشم شیشه ایران تهیه می کند. هم چنین در طول فرآیند تولید، آزمایش های متعددی برای حفظ اصول استاندارد و کیفیت عایق رطوبتی، توسط متخصصان انجام می گیرد. برای مشاوره و تهیه ایزوگام باکیفیت و استاندارد با ما تماس بگیرید.

 

موارد کاربرد ایزوگام چیست؟

ایزوگام ها، عایق های رطوبتی چندمنظوره هستند که قابلیت نصب بر روی اکثر سطوح را دارند. این عایق های رطوبتی را با استفاده از اعمال گرما بر روی سطح مورد نظر به آسانی نصب می کنند. از ایزوگام برای آب بندی محیط های مختلفی به شرح زیر استفاده می شود:

  • دیواره و بام ساختمان ها
  • کف استخرها
  • عایق کاری لوله های آب و گاز
  • مخازن آب
  • سرویس های بهداشتی
  • باند فرودگاه
  • سردخانه ها
  • کانال های آب و زهکش ها
  • عایق کاری عرشه
  • پایه پل ها
  • تونل ها و
  • پارکینگ های طبقاتی

از دیگر موارد کاربرد ایزوگام این است که به عنوان لایه ی زیرین سطوح پوشیده از سنگ، سیمان و موزاییک به منظور جلوگیری از نفوذ آب و رطوبت و هم چنین هدر رفت انرژی استفاده می شود. 

پروژه نصب ایزوگام
پروژه نصب ایزوگام

لایه های تشکیل دهنده ایزوگام چیست؟

ایزوگام از لایه های متعددی تشکیل شده است، که هرکدام از لایه ها ویژگی های منحربفردی داشته و مقاومت بالای آن در برابر رطوبت، باران و برف را تامین می کنند. از جمله لایه های تشکیل دهنده ایزوگام می توان به قیر پالایشگاهی 60-70، مواد پلیمری مانند اتکتیک پلی پروپیلن، لایه تیشو نخدار، پلی استر نبافته، پودر تالک، فیلم پلی اتیلن و فویل آلومینیوم اشاره کرد. در ادامه به بررسی هرکدام از این لایه ها می پردازیم.

لایه های ازوگام1. قیر صنعتی 60-70: از جمله مهم ترین لایه تشکیل دهنده ایزوگام، قیر می باشد. مقدار قیر مصرف شده در ساخت عایق، خاصیت چسبندگی و به دنبال آن کیفیت ایزوگام را افزایش می دهد. هم چنین استفاده از قیر مرغوب در طول عمر و ماندگاری آن تاثیر بسزایی دارد.

2. مواد پلیمری: اتکتیک پلی پروپیلن جزء مواد پلیمری می باشد که در ساخت ایزوگام استفاده می شود.

3. تیشو نخدار (tissue): لایه تیشو نخدار از مواد پشم شیشه ای تشکیل شده است و خواصی شبیه به آن را دارد. این لایه مقاومت عایق رطوبتی را در برابر رطوبت فراوان، گرما و حتی شعله های آتش افزایش می دهد.

4. پلی استر سوزنی (polyester): لایه پلی استر سوزنی از بافته شدن پنبه های مصنوعی توسط غلطک های سوزنی ساخته می شود. لایه پلی استر در جذب بالای قیر نقش اصلی را ایفا می کند. ضخامت این لایه بسیار زیاد بوده و باعث افزایش طول عمر و ماندگاری عایق رطوبتی می شود. 

5. پودر معدنی یا پودر تالک (mineral powder): پودر تالک حاصل آسیاب سنگ تالک بوده و از چسبیدن لایه های رول به یکدیگر جلوگیری می کند.

6. فیلم پلی اتیلن (polyethylene film): لایه پلی اتیلن به عنوان لایه خارجی مورد استفاده قرار می گیرد و تمامی مشخصات ایزوگام تولید شده مانند نام، نشان استاندارد و غیره روی آن درج می شود.

7. فویل آلومینیومی (aluminum foil): این لایه شامل یک ورق آلومینیومی به ضخامت 14 تا 16 میکرون می باشد که از آن در تولید ایزوگام های فویل دار استفاده می شود. لایه آلومینیومی، عایق را در برابر عوامل محیطی خارجی مانند بارش برف و باران، تابش مستقیم نور خورشید، گرما و سرما محفاظت کرده و باعث افزایش طول عمر و دوام ایزوگام می شود. این لایه هم چنین، تابش نور خورشید را انعکاس داده و از نرم شدن لایه قیری در فصل های گرم سال و تخریب ایزوگام جلوگیری می کند.

لایه تیشو نخ دار
لایه تیشو نخ دار

انواع ایزوگام کدام است؟

با توجه به فرآیند تولید عایق رطوبتی، ایزوگام ها انواع گوناگونی دارند. براساس تعداد لایه های به کار رفته در آن، به سه نوع ایزوگام تک لایه، دو لایه و سه لایه تقسیم بندی می شوند. برای ساخت ایزوگام های تک لایه، از یک لایه پلی استر استفاده می شود. این نوع ایزوگام، بدلیل تک لایه بودن انعطاف بیشتری نسبت به بقیه دارد. ایزوگام های دولایه دارای لایه های تیشو (الیاف شیشه) و پلی استر در بافت خود هستند که جذب قیر را افزایش داده و باعث استحکام و ماندگاری بیشتر ایزوگام می شوند.

مرسوم ترین و پرکاربرد ترین نوع ایزوگام، ایزوگام دو لایه می باشد، که امروزه برای مصارف گوناگونی مورد استفاده قرار می گیرد. ایزوگام دولایه از مقاومت بیشتری برخوردار بوده و با قیمت مناسبی در بازار عرضه می شود. شرکت سانال آذر تبریز، تولید کننده بهترین ایزوگام دولایه در سطح کشور می باشد. برای آشنایی بیشتر با عایق های تولیدی ما، به صفحه محصولات مراجعه نمایید. 

ایزوگام سه لایه شامل سه لایه داخلی از الیاف است که نسبت به ایزوگام دولایه، قیر بیشتری را جذب کرده و از مقاومت بیشتری برخوردار هستند. هم چنین برای استحکام ایزوگام سه لایه، از مفتول های سیمی استفاده می کنند که کاربرد چندانی برای مصارف عمومی نداشته و فقط در موارد خاصی مورد استفاده قرار می گیرد.

ایزوگام ها از نظر روکش خارجی، به چهار دسته ایزوگام ساده یا پودری، طرح دار، فویل دار و سنگریزه ای دسته بندی می شوند. برای بررسی مفصل انواع ایزوگام ها به مقاله انواع ایزوگام رجوع کنید.

 

جمع بندی

در این مقاله ایزوگام را تعریف کرده و دانستیم که نوعی عایق رطوبتی پیش ساخته است که اصلی ترین مواد تشکیل دهنده آن، قیر و الیاف پشم شیشه می باشد. هم چنین انواع لایه های تشکیل دهنده آن را بررسی کرده و خواص و کاربرد هرکدام را فهمیدیم. علاوه بر این ها با مزایا و کاربرد ایزوگام در محیط های مختلف و با شرایط های گوناگون آشنا شدیم.

شرکت سانال آذر تبریز یکی از بزرگترین مجتمع های تولید کننده عایق رطوبتی با استفاده از مواد اولیه درجه یک و مرغوب می باشد. این مجتمع، باکیفیت ترین ایزوگام را با قیمت مناسب برای مصارف گوناگون شما تامین می کند، برای کسب اطلاعات بیشتر از طریق واتساپ ارتباط برقرار کرده یا با کارشناسان ما در واحد مشاوره و فروش تماس حاصل فرمایید.

 

 

 

امکان ارسال دیدگاه وجود ندارد!